Contamination Control

Ontwikkelingen op het gebied van contamination control volgen elkaar in hoog tempo op. Organisaties in de semi-conductor, farmaceutische en food industrie krijgen bovendien te maken met steeds scherpere eisen met betrekking tot hun stof- en kiemarme ruimten, zoals cleanrooms en operatiekamers. Contamination control vraagt dan ook om continue aandacht.

Jans Control, gevestigd in het hart van de brainport-regio, is een gespecialiseerd advies bureau op het gebied van controlled environments (CE). We zijn gespecialiseerd in het verbeteren van- en zoeken naar oplossingen op het gebied van contamination control gerelateerde uitdagingen in zowel de High Tech, Farmaceutische als Food industrie.

Quality Control

De lat voor product gerelateerde reinheidsstandaarden ligt hoger dan ooit, bij ASML zien we zelfs al een verschuiving in de eigen GSA- standaard van grade 4 naar grade 1. Maar hoe schoon is uw cleanroom zelf eigenlijk? Wat zegt de klasse van uw cleanroom over de reinheid van uw eindproduct? Wat is de relatie tussen de contaminatie op uw cleanroomvloer en de contaminatie op uw eindproduct? Wie veroorzaakt deze contaminatie?

Allemaal vragen die Jans Control voor u kan beantwoorden! Jans Control heeft de juiste meet technieken en assessments in huis om u te informeren over de reinheidstatus van uw cleanroom. De aanwezige meettechnieken zijn;

 • Airborne Particles measurements
 • Particle Fall Out measurements
 • Microbiological monitoring

Jans Control beschikt over de juiste apparatuur en partners om elke Controlled Environment (CE) controle uit te voeren. Werner Jansen is tevens als inspecteur aangesloten bij de Vereniging Schoonmaak Research (VSR).

Na elke controle ontvangt u een heldere rapportage met aanbevelingen, gericht op het verbeteren van uw proces of op het voorkomen van calamiteiten. U bent na een bezoek van Jans Control inspectie ready en klaar om in uw schone omgeving tot productie over te gaan.

Cleanroom Assessment / Go & See

Met behulp van het 6P=P principe wordt uw cleanroom in kaart gebracht en worden de aandachtspunten duidelijk. De aandachtspunten worden in een rapportage verwerkt en met u doorgenomen. Afhankelijk van de vraag worden 1 of meerdere P’s in de Go & See meegenomen.

6 P = P Assessment

P1 Product
Specifications
Quality
Cleanliness
Cleaning time
Packaging conform spec

P2 Production Tools
Cleanliness specification
Transport tooling cleanliness
Cleaning tooling
Inspection tooling
Covering

P3 Procedure
Inspection & Cleaning steps
Cleanroom cleaning
Garments/Gowning
Cleanroom monitoring
Packaging

P4 Plant
Work Center design/layout
Cleanroom cleaning
Cleanroom monitoring

P5 People
Training materials
Quality Gowning/Garments
Operational performance

P6 Parts
Specifications
Cleanable
Production start w clean parts
DN/MN in place
Quality Control & Innovations

Processen & Procedures

Jans Control kan u ondersteunen bij:

 1. Het controleren van uw cleanroomprocessen en procedures.
 2. Het ontwikkelen en schrijven van uw cleanroomprocessen en procedures.
 3. Bent u inspectie ready? Jans Control begeleidt u naar een goed voorbereide inspectie!

Voorbeelden van processen en procedures waarmee Jans Control u kan helpen:

 • Schoonmaak & desinfectie
 • Handen wassen & desinfecteren
 • Omkleedprocedure
 • Opstellen van infectiepreventie procedures en protocollen
 • Hoe gedraag ik me tijdens mijn werkzaamheden
 • Aseptisch werken
 • Microbiologie algemeen
 • Materiële procedures
 • Monitoring procedures
Products & Innovations

Jans Control heeft een groot netwerk van leveranciers en kan u voor elke uitdaging van het juiste advies voorzien. Jans Control weet als geen ander hoe belangrijk het is om te innoveren. De controlled environment industrie wordt onophoudelijk uitgedaagd om nóg beter en schoner te werken. Dat kan alleen als we met onze tijd meegaan en vooruit blijven denken over wat de toekomst ons gaat brengen. Jans Control is altijd op zoek naar vernieuwingen in de markt om de klant nog beter van dienst te kunnen zijn.

Aanbod Jans Control:

 • UV-C apparatuur
 • UV lampen
 • Particle depositie monitoring
 • Airorne particle monitoring
 • Schoonmaak middelen & Materialen
Interim Management

Soms vraagt een probleem of uitdaging om een lange termijn aanpak. Ook dan kunnen organisaties een beroep doen op Jans Control.

De roots van Jans Control liggen in facilitymanagement. Vervolgens heeft Werner Jansen zich met opleidingen en werkervaringen gespecialiseerd in contamination control. Deze kruisbestuiving van expertise en ervaringen maakt hem tot een geschikte interimmanager voor tal van vraagstukken op het snijvlak van schoonmaak, hygiëne en facility.

Jans Control biedt oplossingen voor interim opdrachten, zoals bij verandermanagement, transitiebegeleiding en aanbestedingen, maar ook in geval van calamiteiten. Jans Control heeft een zeer breed inzetbaar team op gebied van facilities, contamination control, quality control en farmaceutisch specialisme.

Branches waarin Jans Control actief is zijn semi-conductor, pharma, health, food en overheid. Het team, de pragmatische werkwijze en de hands-on mentaliteit sluiten prima aan bij ziekte of onderbezetting op managementniveau, oplossen van calamiteiten of veranderprocessen. Interim-management betreft altijd een afgebakende opdracht in tijd en verantwoordelijkheden. Uiteraard worden wederzijdse afspraken vastgelegd in een overeenkomst.

Integrale opdrachten
Jans Control kan knelpunten vaststellen door controle, advies uitbrengen op basis hiervan en vervolgens als interim manager de vastgestelde knelpunten oplossen. U heeft één aanspreekpunt en kunt vertrouwen op een gedegen aanpak.